Slovenija
38 ogledov

Na stebričkih si je zlomil roko

Serviserji se zaradi problema dovolilnic strogega centra izogibajo. Ljudje so ta Žurnal24 main
Nesreče. Poškodovalo se je že več ljudi, na MOL pa o pritožbah nič ne vedo.

Zenel Batagelj si je ob padcu s kolesom, ko je povozil dvigajoči se stebriček, zlomil roko. Pravi, da so potopni stebrički nevarni, ker jih, ko so v tleh, ni videti, potem pa se zelo hitro dvignejo. “Vozil sem počasi, ker sem se moral umikati avtomobilom, ki so parkirani na Miklošičevi cesti, čeprav tam ne bi smeli biti. Če bi imel normalno hitrost, bi se ubil. Že tako sem odletel štiri metre, in ko sem se znašel na tleh, sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo,” je Batagelj povedal svojo plat zgodbe.

Nesreč je bilo več
Na Mestni občini Ljubljana (MOL) so odgovorili, da so poškodbe na stebričkih možne, vendar se ob potrebni pazljivosti udeležencev v prometu ne bi smele zgoditi. Dodali so, da do zdaj niso prejeli nobene pritožbe, čeprav je Batagelj zatrdil, da jo je poslal in da ni dobil odgovora. Dejal je tudi, da ni edini, ki se mu je to zgodilo, kar je potrdil Gašper Žemlja iz Ljubljanske kolesarske mreže: “Tudi sam se že imel nesrečo. Vem, da so stebrički nepriljubljeni, ker dodatno zožajo kolesarsko stezo, vanje pa se lahko tudi zaletiš. Čeprav so namenjeni temu, da se ne parkira, po mojem mnenju niso najboljša rešitev.”

Testov, ali so stebrički nevarni za udeležence v prometu, na MOL niso naredili. Povedali so, da imajo vgrajene LED-diode, ki ob dviganju oziroma spuščanju utripajo ali spremenijo barvo, tako da jih udeleženci v prometu opazijo. Alternativa stebričkom so samodejne zapornice, ki so po mnenju MOL zaradi umestitve v prostor manj primerne za stara mestna jedra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.