Na suho potegnili dve toni

Foto: Žurnal24 Leon Čebulj, kapitan ribiške barke Jež, je vesel pokazal kapitalni oradi. (Foto:
Tradicionalni izlov cipljev. Včeraj so jih nalovili le okoli 120 kilogramov.
Oglej si celoten članek

Izlov je bil dobro organiziran, potekal je brez incidentov, lovili smo vso noč, svetili smo od šest do sedem ur,” je včeraj ob tradicionalnem izlovu cipljev povedal vodja Fabio Steffe.

V mreže 27 ribičev sta se ujeli dobri dve toni rib, od tega je bilo cipljev le za vzorec, okoli 120 kilogramov – kupci so jih na glavnem portoroškem pomolu naravnost razgrabili. “Lahko bi jih prodali celo tono ali dve,” je ocenil Steffe.

 

Foto: Žurnal24 null



800 kilogramov prišlekov

Na suho so potegnili orade, brancine, ribone in šure ter tudi okoli 800 kilogramov prišlekov, ki jim pravijo “pesce serra” (skakavke; podobne so lici). Prav te ribe plenilke, ki jih v Piranskem zalivu ni bilo, naj bi bile krive, da je bilo cipljev tako malo, saj naj bi ti pred njimi bežali.

Na morju je v noči na četrtek, ko so se temperature gibale okoli ničle, lovilo 12 bark oziroma 27 ribičev. Ob 9. uri se je na glavnem portoroškem pomolu začela tudi prodaja, prvi kupec pa je bil taksist. Ciplje so prodajali po osem evrov za kilogram, brancine kapitalce po 25, orade pa po 20 evrov. Okoli 15. ure so imeli ribiči v “kašetah” še okoli pol tone rib.

 

Foto: Žurnal24 null

Leon Čebulj, kapitan ribiške barke Jež, je vesel pokazal kapitalni oradi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.