Slovenija
46 ogledov

Na suho potegnili dve toni

Leon Čebulj, kapitan ribiške barke Jež, je vesel pokazal kapitalni oradi. (Foto: Žurnal24 main
Tradicionalni izlov cipljev. Včeraj so jih nalovili le okoli 120 kilogramov.

Izlov je bil dobro organiziran, potekal je brez incidentov, lovili smo vso noč, svetili smo od šest do sedem ur,” je včeraj ob tradicionalnem izlovu cipljev povedal vodja Fabio Steffe.

V mreže 27 ribičev sta se ujeli dobri dve toni rib, od tega je bilo cipljev le za vzorec, okoli 120 kilogramov – kupci so jih na glavnem portoroškem pomolu naravnost razgrabili. “Lahko bi jih prodali celo tono ali dve,” je ocenil Steffe.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



800 kilogramov prišlekov

Na suho so potegnili orade, brancine, ribone in šure ter tudi okoli 800 kilogramov prišlekov, ki jim pravijo “pesce serra” (skakavke; podobne so lici). Prav te ribe plenilke, ki jih v Piranskem zalivu ni bilo, naj bi bile krive, da je bilo cipljev tako malo, saj naj bi ti pred njimi bežali.

Na morju je v noči na četrtek, ko so se temperature gibale okoli ničle, lovilo 12 bark oziroma 27 ribičev. Ob 9. uri se je na glavnem portoroškem pomolu začela tudi prodaja, prvi kupec pa je bil taksist. Ciplje so prodajali po osem evrov za kilogram, brancine kapitalce po 25, orade pa po 20 evrov. Okoli 15. ure so imeli ribiči v “kašetah” še okoli pol tone rib.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Leon Čebulj, kapitan ribiške barke Jež, je vesel pokazal kapitalni oradi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.