Na ta prizor so naleteli, ko so dvignili pokrov

Foto: PU Koper zaseg cigaret Foto: PU Koper zaseg cigaret Foto: PU Koper zaseg cigaret Foto: PU Koper zaseg cigaret
Na mejnem prehodu Starod so med finančno kontrolo avtobusa psi nakazali, da je na avtobusu nedovoljena prtljaga.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so 24. novembra na mejnem prehodu Starod ustavili avtobus, ki vozi na relaciji Prijedor - Basel. Mobilna enota Finančne uprave RS (FURS) je opravila finančno kontrolo. 

Pri pregledu avtobusa sta sodelovala vodnika s službenima psoma za odkrivanje prepovedanih drog in tobaka in tobačnih izdelkov, ki sta nakazala na sum tihotapljenja prepovedanih drog in tobaka oziroma tobačnih izdelkov. V nadaljevanju preiskave so v motornem prostoru odkrili dve potovalki, v katerih je bilo 3.400 kosov cigaret, poleg tega pa še dva paketa z 2,1 kilograma posušenih rjavo zelenih rastlinskih delcev. Preliminarni test na mamila je pokazal, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Foto: PU Koper zaseg cigaret

Vozniku, 32-letnemu državljanu BIH, so policisti odvzeli prostost. Včeraj so ga s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen Kazenskega zakonika RS) privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.