Slovenija
20707 ogledov

Na ta prizor so naleteli, ko so dvignili pokrov

zaseg cigaret
1/4
PU Koper
Na mejnem prehodu Starod so med finančno kontrolo avtobusa psi nakazali, da je na avtobusu nedovoljena prtljaga.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da so 24. novembra na mejnem prehodu Starod ustavili avtobus, ki vozi na relaciji Prijedor - Basel. Mobilna enota Finančne uprave RS (FURS) je opravila finančno kontrolo. 

Pri pregledu avtobusa sta sodelovala vodnika s službenima psoma za odkrivanje prepovedanih drog in tobaka in tobačnih izdelkov, ki sta nakazala na sum tihotapljenja prepovedanih drog in tobaka oziroma tobačnih izdelkov. V nadaljevanju preiskave so v motornem prostoru odkrili dve potovalki, v katerih je bilo 3.400 kosov cigaret, poleg tega pa še dva paketa z 2,1 kilograma posušenih rjavo zelenih rastlinskih delcev. Preliminarni test na mamila je pokazal, da gre za prepovedano drogo konopljo.

zaseg cigaret | Avtor: PU Koper PU Koper

Vozniku, 32-letnemu državljanu BIH, so policisti odvzeli prostost. Včeraj so ga s kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186. člen Kazenskega zakonika RS) privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.