Na tej povezavi spremljajte verjetnost pojavljanja toče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Arso je izdal že dve opozorili, pred nami spet neurja in tudi toča.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali v članku na tej povezavi, Arso je izdal dve opozorili pred današnjimi večernimi in nočnimi nalivi. Možna bodo krajevna neurja z močnimi nalivi, močnimi sunki vetra severnih smeri, tudi toča ni izključena. 

Toča je v naših krajih v zadnjih dneh povzročila že precej škode. Koroško, Dolenjsko, Zasavje, Kamnik in Celje je močno prizadelo četrtkovo neurje. Ujma je povzročila veliko škode na poljščinah, v sadovnjakih, na drevesih in vinogradih. Kmetijska ministrica Irena Šinko je po ogledu škode v Šmartnem pri Slovenj Gradcu dejala, da oceno škode pričakuje že naslednji teden, potem se bodo pogovarjali, kako naprej.

Oranžno vremensko opozorilo pred današnjim večerom in nočjo je Arso izdal za vsa območja Slovenije, razen za jugovzhod, izdano je do ponedeljka zjutraj, ko se bo vremensko dogajanje po napovedih umirilo.

Oranžno vremensko opozorilo pomeni, da morajo biti prebivalci na dogajanje "pripravljeni", medtem ko rumeno opozorilo, ki velja za jugovzhod države, pomeni, da naj bodo prebivalci na vremensko dogajanje "pozorni", je razvidno iz objave Arsa.

Večkrat smo v naših člankih že opozarjali na povezavo radarska slika padavin, kjer najdete animacijo gibanja padavin. Na tej povezavi pa najdete verjetnost trenutnega objavljanja toče. Na tej povezavi ni animacije, se pa fotografija osvežuje vsakih nekaj minut. 

Od 10. junija Srednjeročna napoved: Prihaja nov anticiklon. To prinaša.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.