Slovenija
26824 ogledov

Srednjeročna napoved: Prihaja nov anticiklon. To prinaša.

Vročina - Španija EPA
Pred nami nove padavine, a tudi vročina. Kaže, da utegnemo preseči junijske rekorde.

Na vremenskem portalu Ciklon.si/Srednjeročna napoved prinašajo prognoze za prihodnji tden. Izpostavljajo, da bo osvežitev sredi tedna le prehodna, proti koncu tedna se bo vročina postopno stopnjevala. "Če se bo vreme nadaljevalo v tem slogu, bomo z lahkoto presegli najbolj vroč junij 2003. Takrat smo imeli v Ljubljani povprečno temperaturo +23,5 stopinj." 

Brez padavin sicer ne bo šlo. "Največ padavin lahko pričakujemo med torkovim popoldnevom in sredinim dopoldnevom. Spet bo možnost za nastanek močnejših neviht, saj bo prisotno striženje, v višinah dokaj živahen jugozahodni veter, ki bo spodaj obračal v vzhodno smer." 

Sledi vročina 

Na omenjenem portalu nadaljujejo, da lahko od prihodnjega petka naprej pričakujemo afriški anticiklon, ki se bo od jugozahoda razširil nad večji del Srednje, Južne in Vzhodne Evrope.

Temperature bodo po napovedih okrog 35 stoppinj Celzija ali še malo več. "Tla so v večjem delu Slovenije zelo suha in lahko bodo doseženi tudi junijski rekordi. Zastrašujoča je predvsem dolžina tega vročinskega vala, ki lahko traja več kot teden dni," opozarjajo pri Ciklon.si / Srednjeročna napoved. 

Napoved po dnevih 

Jutri bo deloma sončno, občasno bo več spremenljive oblačnosti in večinoma suho, padavine bodo zgodaj zjutraj ponehale. Dnevne temperature bodo med 23 in 28, na Goriškem do 33 stopinj Celzija. 

V torek bo dopoldne sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Temperature bodo podobne ponedeljkovim.

V sredo dopoldne bo na zahodu že večinoma sončno, drugod bo še pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja. Popoldne bo deloma sončno, ponekod bodo nastajale plohe, ponekod bo pihal severovzhodni veter. Najvišje temperature bodo med 21 C in 26, na Primorskem do 29 stopinj.

V četrtek bo dopoldne pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, popoldne bo več sončnega vremena, vendar se bodo še pojavljale krajevne plohe in nevihte, ponekod bo pihal severni veter. Najvišje temperature bodo med 20 in 25, na Primorskem do 29 stopinj.

V petek bo večinoma sončno, pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja, najvišje temperature bodo med 23 in 28, na Primorskem do 31 stopinj.

Vreme: Tako je klestilo sinoči. Kaj nas čaka danes? Toča Slovenija Podrobnosti o neurju, ki se bo zvečer najverjetneje razbesnelo nad Slovenijo Vreme: Arso izdal opozorilo. Osvežena napoved, tako se bo gibalo.- Toča Slovenija Pozor, Arso svari: Zvečer možna neurja, nalivi in toča!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 17:46 05.junij 2022.

    Če bo komentiral @bljitva bodo za to sigurno krivi «levaki»