Na ulice tudi dijaki

Foto: Žurnal24 (Foto: BOBO)
Dijaki nezadovoljni s kompromisi. Napovedujejo demonstracije. Lukšič: gre le za obrambo lastnih interesov.
Oglej si celoten članek

Dijaki ne pristajajo na ukinitev 100-odstotnega subvencioniranja dijaške prehrane, ukinitev državnih štipendij za mladoletne dijake, ukinitev otroških dodatkov za polnoletne dijake, nesprejemljiv jim je tudi zakon o malem delu.

Za napoved demonstracij so se odločili po sestanku s premierjem Borutom Pahorjem in ministrom za šolstvo in šport

Ne bodo sami
Proteste so že napovedali starejši kolegi dijakov, študentje. Da bodo šli na ulice ''rušit vlado'', pa so pretekli teden napovedovali tudi sindikati.

Po besedah predsednika dijaške organizacije Aleksandra Sprema so dosegli nekatere kompromise, vendar se dijakom to ne zdi dovolj. "Očitno se nismo nič dogovorili, zato bomo morali na ulice," je dejal Sprema.

Lukšiča ne skrbi
Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič meni, da je odločitev dijakov  "preurana napoved radikalizacije nekega objektivnega konflikta, ki na eni strani teče med strogo ozkim, parcialnim interesom dijaške organizacije ter med celovito rešitvijo vlade na drugi strani". Minister je prepričan, da gre za zelo konservativno stališče in obrambo lastnih interesov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.