Slovenija
20 ogledov

Na ulice tudi dijaki

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Dijaki nezadovoljni s kompromisi. Napovedujejo demonstracije. Lukšič: gre le za obrambo lastnih interesov.

Dijaki ne pristajajo na ukinitev 100-odstotnega subvencioniranja dijaške prehrane, ukinitev državnih štipendij za mladoletne dijake, ukinitev otroških dodatkov za polnoletne dijake, nesprejemljiv jim je tudi zakon o malem delu.

Za napoved demonstracij so se odločili po sestanku s premierjem Borutom Pahorjem in ministrom za šolstvo in šport

Ne bodo sami
Proteste so že napovedali starejši kolegi dijakov, študentje. Da bodo šli na ulice ''rušit vlado'', pa so pretekli teden napovedovali tudi sindikati.

Po besedah predsednika dijaške organizacije Aleksandra Sprema so dosegli nekatere kompromise, vendar se dijakom to ne zdi dovolj. "Očitno se nismo nič dogovorili, zato bomo morali na ulice," je dejal Sprema.

Lukšiča ne skrbi
Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič meni, da je odločitev dijakov  "preurana napoved radikalizacije nekega objektivnega konflikta, ki na eni strani teče med strogo ozkim, parcialnim interesom dijaške organizacije ter med celovito rešitvijo vlade na drugi strani". Minister je prepričan, da gre za zelo konservativno stališče in obrambo lastnih interesov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.