Na vidiku rešitev planiške sramote

Foto: Žurnal24 Na ministrstvu za šolstvo računajo, da bo letos končno obnovljena že 10 let poru
Bloudkova velikanka. Razpis je še v reviziji.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za šolstvo računajo, da bo rekonstrukcija stare Bloudkove velikanke končana še letos. Razpis za izvajalca je bil zaključen 3. marca, vendar postopek po pojasnilih Sebastijana Magdiča iz službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za šolstvo zaradi revizije razpisne dokumentacije še ni končan. "Pripravljalna dela na Bloudkovi velikanki so se že začela, sicer pa letos načrtujemo izgradnjo centra za smučarske skoke s spremljevalnimi objekti," dodajajo na ministrstvu.

Zdrahe pred prireditvijo
Pred prireditvijo v Planici smo prejeli pismo, v katerem je med drugim zapisano, da naj bi bili obiskovalci ogroženi zaradi možnosti novega padca skal s Ciprnika; z njega naj bi se pred leti že utrgala večja skala in obtičala v bližini olimpijskega centra Dom Planica.

Očitke organizatorji zavračajo kot čisto laž in še eno od vsakoletnih planiških zdrah. Padca skale sicer ne zanikajo (utrgala naj bi se poleti pred petimi leti), zagotavljajo pa, da noben obiskovalec ni ogrožen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.