Slovenija
18 ogledov

Na vidiku rešitev planiške sramote

Na ministrstvu za šolstvo računajo, da bo letos končno obnovljena že 10 let poru Žurnal24 main
Bloudkova velikanka. Razpis je še v reviziji.

Na ministrstvu za šolstvo računajo, da bo rekonstrukcija stare Bloudkove velikanke končana še letos. Razpis za izvajalca je bil zaključen 3. marca, vendar postopek po pojasnilih Sebastijana Magdiča iz službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za šolstvo zaradi revizije razpisne dokumentacije še ni končan. "Pripravljalna dela na Bloudkovi velikanki so se že začela, sicer pa letos načrtujemo izgradnjo centra za smučarske skoke s spremljevalnimi objekti," dodajajo na ministrstvu.

Zdrahe pred prireditvijo
Pred prireditvijo v Planici smo prejeli pismo, v katerem je med drugim zapisano, da naj bi bili obiskovalci ogroženi zaradi možnosti novega padca skal s Ciprnika; z njega naj bi se pred leti že utrgala večja skala in obtičala v bližini olimpijskega centra Dom Planica.

Očitke organizatorji zavračajo kot čisto laž in še eno od vsakoletnih planiških zdrah. Padca skale sicer ne zanikajo (utrgala naj bi se poleti pred petimi leti), zagotavljajo pa, da noben obiskovalec ni ogrožen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.