Na volitve gredo kot občina ali lista

Foto: Žurnal24 "Če ne bodo ustanovili samostojne občine, bodo pa listo," izpostavlja Dušan Sker
KS Mirna. Dejavnosti za ustanovitev občine tečejo naprej. Ob tem ustanavljajo Listo za Mirno.
Oglej si celoten članek

Mirnčani še niso obupali nad tem, da bi dobili svojo lastno občino, hkrati pa se pripravljajo na možnost, da oktobra volijo občinski svet in župana Občine Trebnje.

Za volitve bomo oblikovali nestrankarsko, neodvisno Listo za Mirno. Podprli bomo tistega županskega kandidata, ki nam je najbolj stal ob strani in ki bo imel najboljši program,” pojasnjuje Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna. Barica Kraljevski, predsednica sveta Krajevne skupnosti Mirna, pa dodaja, da je preveč obljub ostalo neizpolnjenih: “Enotna Lista za Mirno bo podpirala projekte, ideje in rešitve, ki bodo v dobro Mirnčanov in naših sosedov. Razvojno naravnani cilji, povezanost in napredek Mirne so namreč neločljivo povezani tudi z napredkom krajev v naši okolici.

Na Mirni želijo, da se nejasnosti v zvezi z občino Mirna rešijo in da se tako opredeli njihovo mesto. Ker državni zbor ni zmogel spoštovati referendumske volje, jim je ustavno sodišče ostalo edina pravna pot za uveljavljanje svoje ustavne pravice, poudarja Skerbiš.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.