Na volitve še pred počitnicami?

Foto: Žurnal24 “Daleč od tega, da bi bila vložitev zakona nezaupnica Pavlu Gantarju. Ponudila s
MOK. Poslanca Juri in Križman vložila zakon o razpisu lokalnih volitev. “Zavlačevanje škodi občini.”
Oglej si celoten članek

Koper. Poslanca SD in koprska mestna svetnika Luka Juri in Marijan Križman sta v torek v parlamentarno proceduro vložila zakon o razpisu rednih lokalnih volitev v Mestni občini Koper (MOK).

Najino prvo vodilo je bil poziv koprskega mestnega sveta tako predsedniku državnega zbora kot poslancem, drugo pa, da zavlačevanje ni primerno in da moramo omogočiti, da gredo ljudje čim prej na volitve. Ankaran je ena krajevna skupnost (KS), drugih je še 22. Ne moremo zaradi ene KS blokirati celotne občine,” nam je razložil Križman. Prepričan je, da se zaradi začasnega financiranja MOK dela škoda, saj je brez proračuna razvojno ovirana oziroma ima njeno vodstvo “zvezane roke in noge”.

Če bo ustanovitev nove občine Ankaran spet zavrnjena, bi lahko na podlagi tega zakona imeli volitve še pred poletjem. Poslanca sta predlagala tudi resolucijo z ustavnopravnimi razlogi, zakaj državni zbor ugotavlja, da nove občine na območju Ankarana ni mogoče ustanoviti. Razlog je neizpolnjevanje pogojev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.