Slovenija
37 ogledov

Na volitve še pred počitnicami?

“Daleč od tega, da bi bila vložitev zakona nezaupnica Pavlu Gantarju. Ponudila s Žurnal24 main
MOK. Poslanca Juri in Križman vložila zakon o razpisu lokalnih volitev. “Zavlačevanje škodi občini.”

Koper. Poslanca SD in koprska mestna svetnika Luka Juri in Marijan Križman sta v torek v parlamentarno proceduro vložila zakon o razpisu rednih lokalnih volitev v Mestni občini Koper (MOK).

Najino prvo vodilo je bil poziv koprskega mestnega sveta tako predsedniku državnega zbora kot poslancem, drugo pa, da zavlačevanje ni primerno in da moramo omogočiti, da gredo ljudje čim prej na volitve. Ankaran je ena krajevna skupnost (KS), drugih je še 22. Ne moremo zaradi ene KS blokirati celotne občine,” nam je razložil Križman. Prepričan je, da se zaradi začasnega financiranja MOK dela škoda, saj je brez proračuna razvojno ovirana oziroma ima njeno vodstvo “zvezane roke in noge”.

Če bo ustanovitev nove občine Ankaran spet zavrnjena, bi lahko na podlagi tega zakona imeli volitve še pred poletjem. Poslanca sta predlagala tudi resolucijo z ustavnopravnimi razlogi, zakaj državni zbor ugotavlja, da nove občine na območju Ankarana ni mogoče ustanoviti. Razlog je neizpolnjevanje pogojev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.