Na zemljišču Ikee v ljubljanskem BTC brnijo stroji

Foto: Anže Petkovšek IKEA Foto: Anže Petkovšek IKEA Foto: Anže Petkovšek IKEA Foto: Anže Petkovšek IKEA Foto: Anže Petkovšek IKEA Foto: Anže Petkovšek IKEA
Sredi ljubljanskega BTC, na območju, kjer bo predvidoma že prihodnje leto stala Ikea, brnijo stroji.
Oglej si celoten članek

Bralec nas je opozoril, da se je gradnja ljubljanske Ikee očitno že začela, saj so se na zemljišču, kjer naj bi jo postavili, gradbinci že pred nekaj tedni aktivno lotili dela.

Na Ikeinem zemljišču res brnijo stroji, zato smo predstavnike trgovine vprašali o podrobnostih,

"Trenutno se na lokaciji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, kjer bo stala prva trgovina IKEA, izvajajo pripravljalna dela, ki so potrebna za uspešen začetek gradnje trgovine. Za njihovo izvedbo skrbi podjetje CGP, ki je izbrani izvajalec gradbenih del," so nam odgovorili.

Točnega datuma začetka gradnje trgovine še ne vedo, poudarjajo in dodajajo, da nas bodo o vsem obvestili v prihodnjih tednih.

Od začetka gradnje do odprtja trgovine za obiskovalce družba Ikea potrebuje približno leto dni, pravijo, kar pomeni, da bi švedsko trgovino s pohištvom v Ljubljani odprli že konec naslednjega leta.

Foto: Anže Petkovšek IKEA Ikea bo predvidoma v ljubljansko trgovino vložila okoli 90 milijonov evrov, zaposliti nameravajo približno tristo ljudi.

Na voljo bodo tudi otroško igrišče, restavracija s 450 sedeži, prodajalna švedske hrane ter parkirišče za več kot 170 koles in tisoč avtomobilov.

Ob trgovini bo postavljena tudi postaja mestnih koles BicikeLJ.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.