Slovenija
8382 ogledov

Na zemljišču Ikee v ljubljanskem BTC brnijo stroji

IKEA
1/6
Anže Petkovšek Gradbišče v BTC-ju, kjer bo stala Ljubljanska Ikea.
Sredi ljubljanskega BTC, na območju, kjer bo predvidoma že prihodnje leto stala Ikea, brnijo stroji.

Bralec nas je opozoril, da se je gradnja ljubljanske Ikee očitno že začela, saj so se na zemljišču, kjer naj bi jo postavili, gradbinci že pred nekaj tedni aktivno lotili dela.

Na Ikeinem zemljišču res brnijo stroji, zato smo predstavnike trgovine vprašali o podrobnostih,

"Trenutno se na lokaciji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, kjer bo stala prva trgovina IKEA, izvajajo pripravljalna dela, ki so potrebna za uspešen začetek gradnje trgovine. Za njihovo izvedbo skrbi podjetje CGP, ki je izbrani izvajalec gradbenih del," so nam odgovorili.

Točnega datuma začetka gradnje trgovine še ne vedo, poudarjajo in dodajajo, da nas bodo o vsem obvestili v prihodnjih tednih.

Od začetka gradnje do odprtja trgovine za obiskovalce družba Ikea potrebuje približno leto dni, pravijo, kar pomeni, da bi švedsko trgovino s pohištvom v Ljubljani odprli že konec naslednjega leta.

IKEA | Avtor: Anže Petkovšek Gradbišče v BTC-ju, kjer bo stala Ljubljanska Ikea. Anže Petkovšek
Ikea bo predvidoma v ljubljansko trgovino vložila okoli 90 milijonov evrov, zaposliti nameravajo približno tristo ljudi.

Na voljo bodo tudi otroško igrišče, restavracija s 450 sedeži, prodajalna švedske hrane ter parkirišče za več kot 170 koles in tisoč avtomobilov.

Ob trgovini bo postavljena tudi postaja mestnih koles BicikeLJ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.