Naboj skozi lobanjo hčerke in v srce očeta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tragedija. Ropar izstrelil naboj, ki je šel skozi lobanjo dojenčice in se ustavil v srcu očeta. Včeraj so ju pokopali.
Oglej si celoten članek

Štiriindvajsetletna Lia Zheng in njen 31-letni soprog Zhou s hčerko v naročju sta se 4. januarja zvečer vračala domov, ko sta ju pred vrati njunega doma prestregla roparja. Ker se je kitajski par upiral izročitvi denarja, je eden do roparjev streljal s pištolo; en naboj je prebil lobanjo dojenčice in se ustavil v srcu njenega očeta. Oba sta umrla, poškodovano mamo pa so odpeljali v bolnišnico, kjer jo je v začetku tedna obiskal italijanski predsednik Giorgio Napolitano.

Včeraj so žrtvi pokopali, pred tem pa so bili v znak žalovanja trgovine in lokali v rimskem Chinatownu zaprti.

Od kod toliko denarja?

Roparja sta bila oborožena z nožem in pištolo ter sta očitno poznala navade družine, sklepajo preiskovalci. Obraza sta jima sicer prekrivali motoristični čeladi, ranjena Kitajka pa je v bolnišnici preiskovalcem povedala, da sta roparja sicer govorila italijansko, a da sta bila gotovo tujca.

Preiskovalci so okoli Zhoujevega trupla našli okoli tri tisoč evrov. Kitajkino torbico sta roparja odnesla s kraja zločina in jo skrila na po njunem mnenju varnem kraju, a so jo preiskovalci, skupaj s čeladama in skuterjem, s katerim sta zbežala s kraja zločina, našli. V torbici je bilo blizu deset tisoč evrov v bankovcih različnih apoenov, zato se zdaj sprašujejo, od kod toliko denarja, saj znesek niti približno ne more biti dnevni izkupiček lokala, ki sta ga upravljala Zhengova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:33 21. Junij 2016.

    Tako kot pri zidareviĆu- nekdo od poslovno poučenih- vpletenih..izvora pa ne bo znala pojasniti.. ali jih je pa prej našla..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.