Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Naboj skozi lobanjo hčerke in v srce očeta

Giorgio Napolitano je odgovoril, da ga je Drnovšek napačno razumel. Žurnal24 main
Tragedija. Ropar izstrelil naboj, ki je šel skozi lobanjo dojenčice in se ustavil v srcu očeta. Včeraj so ju pokopali.

Štiriindvajsetletna Lia Zheng in njen 31-letni soprog Zhou s hčerko v naročju sta se 4. januarja zvečer vračala domov, ko sta ju pred vrati njunega doma prestregla roparja. Ker se je kitajski par upiral izročitvi denarja, je eden do roparjev streljal s pištolo; en naboj je prebil lobanjo dojenčice in se ustavil v srcu njenega očeta. Oba sta umrla, poškodovano mamo pa so odpeljali v bolnišnico, kjer jo je v začetku tedna obiskal italijanski predsednik Giorgio Napolitano.

Včeraj so žrtvi pokopali, pred tem pa so bili v znak žalovanja trgovine in lokali v rimskem Chinatownu zaprti.

Od kod toliko denarja?

Roparja sta bila oborožena z nožem in pištolo ter sta očitno poznala navade družine, sklepajo preiskovalci. Obraza sta jima sicer prekrivali motoristični čeladi, ranjena Kitajka pa je v bolnišnici preiskovalcem povedala, da sta roparja sicer govorila italijansko, a da sta bila gotovo tujca.

Preiskovalci so okoli Zhoujevega trupla našli okoli tri tisoč evrov. Kitajkino torbico sta roparja odnesla s kraja zločina in jo skrila na po njunem mnenju varnem kraju, a so jo preiskovalci, skupaj s čeladama in skuterjem, s katerim sta zbežala s kraja zločina, našli. V torbici je bilo blizu deset tisoč evrov v bankovcih različnih apoenov, zato se zdaj sprašujejo, od kod toliko denarja, saj znesek niti približno ne more biti dnevni izkupiček lokala, ki sta ga upravljala Zhengova.

Komentarjev 1
  • kapibara 10:33 21.junij 2016.

    Tako kot pri zidareviĆu- nekdo od poslovno poučenih- vpletenih..izvora pa ne bo znala pojasniti.. ali jih je pa prej našla..