Nacionalka še vedno brez direktorja

Foto: Žurnal24 main RTV Slovenija
Na nacionalni televiziji še vedno niso uspeli najti rešitve o imenovanju generalnega direktorja hiše. Nov sestanek načrtovan za torek.
Oglej si celoten članek

Takrat bodo po besedah predsednika programskega sveta RTVS Jerneja Pikala dorekli, kakšen bo predlog rešitve, ki ga bodo predstavili programskemu svetu. Pikalo se je danes namreč sestal z v. d. generalnega direktorja RTVS Antonom Guzejem in kandidatom za generalnega direktorja RTVS Markom Fillijem, da bi pregledali različne možne rešitve glede imenovanja generalnega direktorja.

Glede razmer v hiši se je včeraj sestal tudi programski svet RTV, kjer so glasovali tudi o nezaupnici vodstvu, ki pa ni bila izglasovana. Programski svet RTVS je Pikalu na torkovi seji naložil, naj od pravne službe in neodvisnih pravnikov pridobi informacije o vseh pravnih možnostih za rešitev zapleta glede imenovanja novega generalnega direktorja. Te bo moral predstaviti v torek.

Svetniki so konec maja za generalnega direktorja izvolili Filija. Dobil je večino glasov, kar zadostuje pogojem imenovanja, zapisanim v zakonu o RTVS, medtem ko ni prejel absolutne večine glasov, kar je pogoj v pravilniku in statutu zavoda. Guzej se je na to pritožil in sodišče mu je ugodilo, Pikalo pa se je pritožil na odločitev sodišča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.