Slovenija
10 ogledov

Nacionalka še vedno brez direktorja

RTV Slovenija Žurnal24 main
Na nacionalni televiziji še vedno niso uspeli najti rešitve o imenovanju generalnega direktorja hiše. Nov sestanek načrtovan za torek.

Takrat bodo po besedah predsednika programskega sveta RTVS Jerneja Pikala dorekli, kakšen bo predlog rešitve, ki ga bodo predstavili programskemu svetu. Pikalo se je danes namreč sestal z v. d. generalnega direktorja RTVS Antonom Guzejem in kandidatom za generalnega direktorja RTVS Markom Fillijem, da bi pregledali različne možne rešitve glede imenovanja generalnega direktorja.

Glede razmer v hiši se je včeraj sestal tudi programski svet RTV, kjer so glasovali tudi o nezaupnici vodstvu, ki pa ni bila izglasovana. Programski svet RTVS je Pikalu na torkovi seji naložil, naj od pravne službe in neodvisnih pravnikov pridobi informacije o vseh pravnih možnostih za rešitev zapleta glede imenovanja novega generalnega direktorja. Te bo moral predstaviti v torek.

Svetniki so konec maja za generalnega direktorja izvolili Filija. Dobil je večino glasov, kar zadostuje pogojem imenovanja, zapisanim v zakonu o RTVS, medtem ko ni prejel absolutne večine glasov, kar je pogoj v pravilniku in statutu zavoda. Guzej se je na to pritožil in sodišče mu je ugodilo, Pikalo pa se je pritožil na odločitev sodišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.