"Načrt upravljanja je nujen"

Foto: Žurnal24 Oblikovalca Dušan Grobovšek in Silvija Černe sta zasnovala nov in prepoznaven zn
TNP. Načrt upravljanja Triglavskega narodnega parka v dobrem letu. Nova celostna grafična podoba.
Oglej si celoten članek

Bled. “To bo osrednja naloga zavoda v naslednjem letu in pol. Načrt je nujen, kajti z njim določamo tudi varstvene in razvojne usmeritve, ki so zelo pomembne za ljudi, ki živijo v parku,” je o pripravi načrta upravljanja Triglavskega narodnega parka (TNP) dejal Martin Šolar, direktor javnega zavoda TNP.

Upravljalski načrt – sprejet mora biti do 15. julija 2012 – bo nadgradil letos sprejeti zakon o TNP, ki je določil tri varstvena območja. Območje, kjer živijo lokalni prebivalci, je vključeno v tretje varstveno območje, kjer je varstveni režim najblažji, ljudje, ki živijo v parku, pa imajo prednost pri različnih razpisih. Javni zavod TNP prihodnje leto računa na 1,8 milijona evrov državnega denarja, kar je za okoli pol milijona evrov več kot letos, od domačih in mednarodnih projektov pa si obetajo dobrih 800 tisoč evrov.

Srečanje nadzornikov
Zavod bo od 20. do 23. januarja gostitelj srečanja parkovnih nadzornikov zavarovanih območij v Alpah. Pričakujejo okoli 300 udeležencev, ki se bodo v Info središču Triglavska roža na Bledu udeležili strokovnega posveta o dobrih praksah ohranjanja narave, izboljšanju življenjskih pogojev lokalnega prebivalstva in razbremenitvi prometa alpskega prostora, v tekmovalnem delu pa se bodo pomerili v turnosmučarskem vzponu in veleslalomu na Voglu ter v teku na smučeh na Pokljuki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.