Načrtna provokacija Slovenije

Foto: Žurnal24 Zavezništvo za prihodnost Avstrije (BZÖ) Jörga Haiderja se je na letošnjih septe
Koroški deželni glavar Jörg Haider je kritiziral načrte za izgradnjo drugega bloka nuklearke v Krškem (Nek), ki so predstavljeni v osnutku koalicijske pogodbe v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Osnutek pogodbe, ki ga je najverjetnejši novi mandatar Borut Pahor v torek poslal morebitnim koalicijskim partnerjem, med drugim predvideva vlaganje v podaljšanje življenjske dobe in gradnjo drugega bloka elektrarne Nek.

Haider se je na to odzval, da gre za neprijazno potezo, saj je v nasprotju z obljubo Slovenije ob vstopu v EU, da bo elektrarno Krško v doglednem času zaprla.

Med drugim je prvi mož zavezništva za prihodnost Avstrije (BZÖ) izrekel kritike na zahteve po postavitvi dodatnih dvojezičnih tabel na avstrijskem Koroškem ter glede odločb avstrijskega ustavnega sodišča o njih. Po njegovem Slovenija naj ne bi bila naslednica Jugoslavije in s tem tudi ne podpisnica Avstrijske državne pogodbe, kar pomeni, da ne more postavljati nobenih zahtev iz te pogodbe ter da je vmešavanje v vprašanje dvojezičnih topografskih napisov na avstrijskem Koroškem "nespodoben poskus."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.