Nad Mariborom kroži helikopter, na vpadnicah v mesto blokade

Foto: Boštjan Tacol slovenija 15.04.2010 policist, policija, ustavljanje vozil, stop, loparcek, foto Foto: Saša Despot policija Foto: Anže Petkovšek slovenija22.06.09...policija...video nadzorni sistem..provida...radar...promet.. Foto: Anže Petkovšek policija
Policija je s podrobnostmi glede ropa zelo skopa.
Oglej si celoten članek

Ogled kraja in zbiranje informacij je še v teku.

"Iz helikopterja nam nudijo pomoč s pregledom terena. Na vseh vpadnicah v Maribor so postavljene blokade," je na kraju dogodka novinarjem povedal predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Z informacijami glede podrobnosti ropa je policija "iz operativnih razlogov" še zelo skopa.

Oborožen s pištolo Sredi Maribora oropali banko

Tako ni znano, točno koliko je bilo storilcev oziroma če je ropar imel kakšne pomočnike. Prav tako še vedno ni znano, ali je ropar kaj odnesel iz banke in na kakšen način je pobegnil.

Omenjeno poslovalnico NKBM so oropali že konec marca. Takrat je danes še vedno neznani storilec prav tako dopoldne na delovni dan s pištolo zahteval od zaposlenih denar. S kraja dogodka je zbežal peš in po neuradnih navedbah s sabo odnesel okoli 7000 evrov.

Iščejo dva moška med 20 in 30 let

"Dejanje sta naredila dva storilca, stara med 20-30 leti," pojasnjuje Miran Šadl iz PU Maribor. "Prvi je visok okoli 165-170 cm, vitke
postave, temnejših las, oblečen v jopico temne barve in trenerko. Drugi storilec je visok preko 170 cm, vitke suhe postave, oblečen v trenirko temne barve."


Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju ali storilcih, prosimo da to sporočijo policiji na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:02 27. Oktober 2017.

    Policaj na posnetku je še iz prvega ropa banke ! To bodo nadure .

  • 16:04 27. Oktober 2017.

    Ta dva sta se verjetno skrila kje v mestu, se potuhnila, dokler se zadeva ne poleže. Potem bosta pa šla, …

  • 12:46 27. Oktober 2017.

    Delavsko v LJ,, do tudi letos 2 X obiskal ne-pridi-prav

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.