Slovenija
12893 ogledov

Nad Mariborom kroži helikopter, na vpadnicah v mesto blokade

slovenija 15.04.2010 policist, policija, ustavljanje vozil, stop, loparcek, foto
1/4
Boštjan Tacol
Policija je s podrobnostmi glede ropa zelo skopa.

Ogled kraja in zbiranje informacij je še v teku.

"Iz helikopterja nam nudijo pomoč s pregledom terena. Na vseh vpadnicah v Maribor so postavljene blokade," je na kraju dogodka novinarjem povedal predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Maribor Miran Šadl.

Z informacijami glede podrobnosti ropa je policija "iz operativnih razlogov" še zelo skopa.

policija Oborožen s pištolo Slovenija Sredi Maribora oropali banko

Tako ni znano, točno koliko je bilo storilcev oziroma če je ropar imel kakšne pomočnike. Prav tako še vedno ni znano, ali je ropar kaj odnesel iz banke in na kakšen način je pobegnil.

Omenjeno poslovalnico NKBM so oropali že konec marca. Takrat je danes še vedno neznani storilec prav tako dopoldne na delovni dan s pištolo zahteval od zaposlenih denar. S kraja dogodka je zbežal peš in po neuradnih navedbah s sabo odnesel okoli 7000 evrov.

Iščejo dva moška med 20 in 30 let

"Dejanje sta naredila dva storilca, stara med 20-30 leti," pojasnjuje Miran Šadl iz PU Maribor. "Prvi je visok okoli 165-170 cm, vitke
postave, temnejših las, oblečen v jopico temne barve in trenerko. Drugi storilec je visok preko 170 cm, vitke suhe postave, oblečen v trenirko temne barve."


Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju ali storilcih, prosimo da to sporočijo policiji na telefonsko številko 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • Avatar Leon
  Leon 17:02 27.oktober 2017.

  Policaj na posnetku je še iz prvega ropa banke ! To bodo nadure .

 • Vesna Dolšak 16:04 27.oktober 2017.

  Ta dva sta se verjetno skrila kje v mestu, se potuhnila, dokler se zadeva ne poleže. Potem bosta pa šla, kamor sta namenjena. Ali pa tudi ne? Saj jima ne piše na hrbtu, kdo sta. Kamere v tej banki pa ...prikaži več se spomnimo, da so precej slabe kvalitete, če jih niso zamenjali. Pri ropu v marcu je bil posnetek tak, da bog pomagaj, na njem bi lahko bil kdorkoli in s pomočjo tega roparja pač ni možno prepoznati. Mogoče sta se skrila celo kje blizu banke, v kak bližnji blok?!

 • kapibara 12:46 27.oktober 2017.

  Delavsko v LJ,, do tudi letos 2 X obiskal ne-pridi-prav