Nad nami še ena nadloga, prav danes bomo najbolj na udaru

Foto: Arso
Foto: Arso
Visoke vrednosti delcev PM10 v zraku.
Oglej si celoten članek

V teh dneh se nad območjem Slovenije zadržuje puščavski prah iz severne Afrike. Največjo onesnaženost z delci PM10 na Agenciji RS za okolje pričakujejo prav danes.

Oblak puščavskega prahu je velik del Evrope, med drugim tudi Slovenijo, letos že zajel sredi marca, a se je takrat zadrževal v višjih plasteh ozračja in ni imel večjega vpliva na kakovost zraka. Poleg tega je bilo tedanje obdobje precej sušno, zato prah ni našel poti do tal. Tokrat temu ni tako, saj so že danes popoldan napovedana neurja, ki bi lahko zajela večji del države.

Več o napovedi, kaj nas danes čaka, si lahko preberete v članku Arso prižgal nov alarm, v teh krajih bo najhuje.

Pri presojanju onesnaženosti zraka je sicer dnevna mejna vrednost določena pri 50 mikrogramih na kubični meter zraka. Zadnji današnji podatki, izmerjeni med 10. in 11. uro, kažejo, da so v nekaterih delih Ljubljane, na Ptuju in v Solkanu te vrednosti že presežene. Sveže podatke lahko spremljate na strani Agencije RS za okolje (povezava)

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.