Nadomestno parkirišče prezasedeno

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Vrtca na Planini. Starši pred njima ne morejo več parkirati, saj so jim ukinili dovolilnice za dostop.
Oglej si celoten članek

Mestna uprava je blokirala skoraj 500 kartic, ki so staršem omogočile dostop do dveh vrtcev v območju mirujočega prometa v naselju Planina. V nadomestilo je v bližini namenila sedem parkirnih prostorov, ki pa po besedah nekaterih niso najučinkovitejši.

“Ukrep se je izvedel na podlagi sklepov krajevnih skupnosti Huje in Planina, sveta staršev Osnovne šole Jakoba Aljaža Kranj ter sveta vzgojno-varstvenega zavoda Kranjski vrtci,” pravijo pri kranjski mestni upravi in dodajajo, da je v obtoku ostalo nekaj manj kot 80 kartic.

Eden od sogovornikov se sicer strinja, da so se v preteklosti dogajale zlorabe in da so se na območju prepovedi prometa spet množili avtomobili, vendar opozarja, da so parkirišča, ki jih je rezervirala občina, pogosto zasedena. “Občina bi morala povečati obseg teh parkirišč, časovno omejiti parkiranje, razmere pa nadzorovati z redarji,” pravi. Kranjska mestna uprava odgovarja, da medobčinski inšpektorat na tem mestu že opravlja nadzor, “ga bodo pa še nekoliko poostrili”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.