Slovenija
64 ogledov

Nadomestno parkirišče prezasedeno

vrtec mojca, na Planini, kranj Iztok Golob
Vrtca na Planini. Starši pred njima ne morejo več parkirati, saj so jim ukinili dovolilnice za dostop.

Mestna uprava je blokirala skoraj 500 kartic, ki so staršem omogočile dostop do dveh vrtcev v območju mirujočega prometa v naselju Planina. V nadomestilo je v bližini namenila sedem parkirnih prostorov, ki pa po besedah nekaterih niso najučinkovitejši.

“Ukrep se je izvedel na podlagi sklepov krajevnih skupnosti Huje in Planina, sveta staršev Osnovne šole Jakoba Aljaža Kranj ter sveta vzgojno-varstvenega zavoda Kranjski vrtci,” pravijo pri kranjski mestni upravi in dodajajo, da je v obtoku ostalo nekaj manj kot 80 kartic.

Eden od sogovornikov se sicer strinja, da so se v preteklosti dogajale zlorabe in da so se na območju prepovedi prometa spet množili avtomobili, vendar opozarja, da so parkirišča, ki jih je rezervirala občina, pogosto zasedena. “Občina bi morala povečati obseg teh parkirišč, časovno omejiti parkiranje, razmere pa nadzorovati z redarji,” pravi. Kranjska mestna uprava odgovarja, da medobčinski inšpektorat na tem mestu že opravlja nadzor, “ga bodo pa še nekoliko poostrili”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.