Nadure le za nekatere

Foto: Saša Despot nevrološka klinika
Medicinske sestre. Zaradi varčevanja nadure plačane le na določenih klinikah UKC. Bolniki naj bi krizo čutili.
Oglej si celoten članek

Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana priznavajo, da so zaradi varčevanja omejeno število nadur izplačali le na enotah intenzivne terapije, urgentne dejavnosti in področju akutne dialize.

Za te enote so se odločili na podlagi tveganj in vitalnosti pomena pri zdravstveni obravnavi bolnikov.

Sestre so nezadovoljne

"Zavedamo se, da so obremenitve kadra prisotne tudi na drugih oddelkih, toda v skrajno omejenih možnostih se je treba odločati o prioritetah," pravijo na UKC. Medicinske sestre iz nevrološke klinike opozarjajo, da se odobri le skupni znesek, ki ga nato "po svoje razporeja glavna medicinska sestra". Na UKC pravijo, da med sestrami ni razlik pri izplačilu na podlagi izobrazbe, saj se "skupno število dovoljenega izplačila za nadurno delo izplačuje diplomiranim medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom".

Varčevanje na hrani

Srednje sestre so prepričane, da se varčuje predvsem na njih in na bolnikih. Med drugim naj bi bili manjši obroki hrane. Na UKC odgovarjajo, da je njihova "kalorična in prehranska vrednost ostala enaka", in dodajajo, da je "vedno možnost izbire različnih diet tudi bolj kalorično bogate hrane".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:59 17. December 2012.

    kake debilne?? Jaz nimam nadur plačanih od leta 91 dalje...in bolniki čutijo??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.