Slovenija
6 ogledov

Nadure le za nekatere

nevrološka klinika Saša Despot
Medicinske sestre. Zaradi varčevanja nadure plačane le na določenih klinikah UKC. Bolniki naj bi krizo čutili.

Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana priznavajo, da so zaradi varčevanja omejeno število nadur izplačali le na enotah intenzivne terapije, urgentne dejavnosti in področju akutne dialize.

Za te enote so se odločili na podlagi tveganj in vitalnosti pomena pri zdravstveni obravnavi bolnikov.

Sestre so nezadovoljne

"Zavedamo se, da so obremenitve kadra prisotne tudi na drugih oddelkih, toda v skrajno omejenih možnostih se je treba odločati o prioritetah," pravijo na UKC. Medicinske sestre iz nevrološke klinike opozarjajo, da se odobri le skupni znesek, ki ga nato "po svoje razporeja glavna medicinska sestra". Na UKC pravijo, da med sestrami ni razlik pri izplačilu na podlagi izobrazbe, saj se "skupno število dovoljenega izplačila za nadurno delo izplačuje diplomiranim medicinskim sestram in zdravstvenim tehnikom".

Varčevanje na hrani

Srednje sestre so prepričane, da se varčuje predvsem na njih in na bolnikih. Med drugim naj bi bili manjši obroki hrane. Na UKC odgovarjajo, da je njihova "kalorična in prehranska vrednost ostala enaka", in dodajajo, da je "vedno možnost izbire različnih diet tudi bolj kalorično bogate hrane".

Komentarjev 1
  • privat 18:59 17.december 2012.

    kake debilne?? Jaz nimam nadur plačanih od leta 91 dalje...in bolniki čutijo??