Nadzorujte eksperimente od daleč

Foto: Hiša eksperimentov
Foto: Hiša eksperimentov
Hiša eksperimentov je v okviru projekta e-vsebine pripravila aplikacijo za telefone z operacijskim sistemom Android z imenom Hiša e-ksperimentov.
Oglej si celoten članek

Direktor Hiše eksperimentov Miha Kos pojasnjuje, da so pred leti dobili idejo, da bi nekaterim eksperimentom dodali to moč, da jih lahko obiskovalci poganjajo prek spleta. Nato so se "ponudila možnosti in sredstva, da poganjanje eksperimentov prenesemo še na mobilno platformo, in uspelo nam je". "Trije eksperimenti so že pripravljeni in delujejo na Androidu," je povedal Kos in dodal, da bodo v kratkem na voljo še trije eksperimenti prek telefona.

Na voljo je ob zaprti hiši

Z aplikacijo lahko uporabniki upravljajo eksperimente Sonček sije, žužek gre, Barvna vetrnica in Biti ali ne biti. Prav tako lahko z aplikacijo preverjajo dodatne informacije o eksperimentih, igrajo mobilno igrico Miškarije, pri kateri ločujejo smeti, na voljo pa je tudi simulacija eksperimentov, imenovana Eksperišmenti. Aplikacija Sloven'c pa uporabnikom razjasni, koliko edinstveni so.

Izvajanje eksperimentov bo na daljavo možno le, ko bo hiša zaprta. Kot pojasnjujejo, bi bilo namreč čudno, da bi obiskovalec znotraj Hiše nenadoma izgubil oblast nad eksperimentom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.