Slovenija
16 ogledov

Nadzorujte eksperimente od daleč

Hiša eksperimentov Hiša eksperimentov
Hiša eksperimentov je v okviru projekta e-vsebine pripravila aplikacijo za telefone z operacijskim sistemom Android z imenom Hiša e-ksperimentov.

Direktor Hiše eksperimentov Miha Kos pojasnjuje, da so pred leti dobili idejo, da bi nekaterim eksperimentom dodali to moč, da jih lahko obiskovalci poganjajo prek spleta. Nato so se "ponudila možnosti in sredstva, da poganjanje eksperimentov prenesemo še na mobilno platformo, in uspelo nam je". "Trije eksperimenti so že pripravljeni in delujejo na Androidu," je povedal Kos in dodal, da bodo v kratkem na voljo še trije eksperimenti prek telefona.

Na voljo je ob zaprti hiši

Z aplikacijo lahko uporabniki upravljajo eksperimente Sonček sije, žužek gre, Barvna vetrnica in Biti ali ne biti. Prav tako lahko z aplikacijo preverjajo dodatne informacije o eksperimentih, igrajo mobilno igrico Miškarije, pri kateri ločujejo smeti, na voljo pa je tudi simulacija eksperimentov, imenovana Eksperišmenti. Aplikacija Sloven'c pa uporabnikom razjasni, koliko edinstveni so.

Izvajanje eksperimentov bo na daljavo možno le, ko bo hiša zaprta. Kot pojasnjujejo, bi bilo namreč čudno, da bi obiskovalec znotraj Hiše nenadoma izgubil oblast nad eksperimentom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.