Nagrada za največjega

Foto: Žurnal24 Žganje, marmelada in razna peciva so le nekateri izdelki iz kakijev, ki sicer iz
Jubilej. Deseti praznik kakijev bo v znamenju dobrot in glasbe.
Oglej si celoten članek

“Kot organizatorji smo zelo ponosni na to, da so ljudje praznik kakijev dobro sprejeli in se ga množično udeležujejo. O številkah je težko govoriti, ker je prireditev brezplačna. Lani smo imeli kakšnih pet tisoč obiskovalcev, tudi letos jih pričakujemo dosti,” je napovedal Gianfranco Giassi, predsednik Turističnega društva Solinar, ki je s Talasom Strunjan organizator praznika tako imenovane hrane bogov.

Od petka do nedelje
Jubilejni deseti praznik kakijev bodo odprli v petek, ko bodo sadež tudi blagoslovili. Obiskovalci si bodo ob tem lahko ogledali Krajinski park Strunjan in nasad kakijev, se seznanili s predelavo in sušenjem kakija, v petek pa bosta tudi tekmovanje in podelitev nagrad za največji strunjanski kaki. Zvečer bosta tudi koncerta skupine Ne me jugat in Oliverja Dragojevića, za kar bo treba plačati 15 evrov. Praznik kakijev se bo končal v nedeljo, ko bo na ogled razstava različnih vrst tega sadeža.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.