Slovenija
1 ogledov

Nagrada za največjega

Žganje, marmelada in razna peciva so le nekateri izdelki iz kakijev, ki sicer iz Žurnal24 main
Jubilej. Deseti praznik kakijev bo v znamenju dobrot in glasbe.

“Kot organizatorji smo zelo ponosni na to, da so ljudje praznik kakijev dobro sprejeli in se ga množično udeležujejo. O številkah je težko govoriti, ker je prireditev brezplačna. Lani smo imeli kakšnih pet tisoč obiskovalcev, tudi letos jih pričakujemo dosti,” je napovedal Gianfranco Giassi, predsednik Turističnega društva Solinar, ki je s Talasom Strunjan organizator praznika tako imenovane hrane bogov.

Od petka do nedelje
Jubilejni deseti praznik kakijev bodo odprli v petek, ko bodo sadež tudi blagoslovili. Obiskovalci si bodo ob tem lahko ogledali Krajinski park Strunjan in nasad kakijev, se seznanili s predelavo in sušenjem kakija, v petek pa bosta tudi tekmovanje in podelitev nagrad za največji strunjanski kaki. Zvečer bosta tudi koncerta skupine Ne me jugat in Oliverja Dragojevića, za kar bo treba plačati 15 evrov. Praznik kakijev se bo končal v nedeljo, ko bo na ogled razstava različnih vrst tega sadeža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.