Nagradna igra Furs: Prek poletja prejeli 300 tisoč računov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Finančna uprava je sinoči v tretjem žrebanju nagradne igre "Vklopi razum, zahtevaj račun" izžrebala štiri nagrajence, ki so jim v treh poletnih mesecih poslali skoraj 300 tisoč računov.
Oglej si celoten članek

Od začetka julija do konca septembra so potrošniki davkariji poslali 294 tisoč paketov z vsaj desetimi računi.

Od tega je bilo več kot štiri petine elektronskih paketov računov le nekaj več kot 50 tisoč pisemskih paketov računov, ki so prispeli po pošti.

Z odzivom potrošnikov je Furs zelo zadovoljen, saj so potrošniki v prvih devetih mesecih nagradne igre preverili skoraj 18 milijonov računov, število nepotrjenih računov pa se je zmanjšalo. V prvem trimesečju je bilo nepotrjenih računov za 1,9 odstotka, v drugem in tretjem trimesečju pa je takšnih računov le še 1,2 odstotka.

Potrošniki preverili račune polovice izdajateljev 

"Preko mobilnih telefonov in spletnega obrazca je v nagradni igri sodelovalo 26.498 potrošnikov, ki so vsaj enkrat preverili račune 25.764 različnih ponudnikov blaga ali storitev. To pomeni, da so v tretjem trimesečju potrošniki s svojimi mobilnimi telefoni in spletnimi obrazci preverili račune polovice izdajateljev računov preko davčnih blagajn," poudarjajo na davkariji. 

Če prihaja do odstopanj, nato nadzorniki Fursa s podrobnejšimi pregledi ugotavljajo, kaj je razlog, da posamezni račun ni bil potrjen. 

Glavno nagrado v višini 15.000 evrov je prejel Tomaž Tovornik iz Celja, drugo nagrado v višini 10.000 evrov Špela Zlodej iz Velenja, nagrado v višini 5.000 evrov pa Anisa Kelenc iz Veržeja. Dodatna nagrada v višini 1.000 evrov pa gre v roke Regini Zidar iz Spodnje Idrije. 

Četudi v tem krogu niste bili med srečnimi nagrajenci, imate potrošniki še kar nekaj možnosti za osvojitev nagrade. S 1. septembrom 2016 se je že začel četrti krog nagradne igre, ki se bo zaključil 31. decembra 2016. Potrošniki tako pakete z 10 računi različnih izdajateljev zbirajo že za nov krog žrebanja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:52 6. Oktober 2016.

    Vklopi razum in reči- NE goljufivim državnim birokratom ,ki se norčujejo iz državljanov !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.