Slovenija
25 ogledov

Nagradna igra Furs: Prek poletja prejeli 300 tisoč računov

FURS Saša Despot
Finančna uprava je sinoči v tretjem žrebanju nagradne igre "Vklopi razum, zahtevaj račun" izžrebala štiri nagrajence, ki so jim v treh poletnih mesecih poslali skoraj 300 tisoč računov.

Od začetka julija do konca septembra so potrošniki davkariji poslali 294 tisoč paketov z vsaj desetimi računi.

Od tega je bilo več kot štiri petine elektronskih paketov računov le nekaj več kot 50 tisoč pisemskih paketov računov, ki so prispeli po pošti.

Z odzivom potrošnikov je Furs zelo zadovoljen, saj so potrošniki v prvih devetih mesecih nagradne igre preverili skoraj 18 milijonov računov, število nepotrjenih računov pa se je zmanjšalo. V prvem trimesečju je bilo nepotrjenih računov za 1,9 odstotka, v drugem in tretjem trimesečju pa je takšnih računov le še 1,2 odstotka.

Potrošniki preverili račune polovice izdajateljev 

"Preko mobilnih telefonov in spletnega obrazca je v nagradni igri sodelovalo 26.498 potrošnikov, ki so vsaj enkrat preverili račune 25.764 različnih ponudnikov blaga ali storitev. To pomeni, da so v tretjem trimesečju potrošniki s svojimi mobilnimi telefoni in spletnimi obrazci preverili račune polovice izdajateljev računov preko davčnih blagajn," poudarjajo na davkariji. 

Če prihaja do odstopanj, nato nadzorniki Fursa s podrobnejšimi pregledi ugotavljajo, kaj je razlog, da posamezni račun ni bil potrjen. 

Glavno nagrado v višini 15.000 evrov je prejel Tomaž Tovornik iz Celja, drugo nagrado v višini 10.000 evrov Špela Zlodej iz Velenja, nagrado v višini 5.000 evrov pa Anisa Kelenc iz Veržeja. Dodatna nagrada v višini 1.000 evrov pa gre v roke Regini Zidar iz Spodnje Idrije. 

Četudi v tem krogu niste bili med srečnimi nagrajenci, imate potrošniki še kar nekaj možnosti za osvojitev nagrade. S 1. septembrom 2016 se je že začel četrti krog nagradne igre, ki se bo zaključil 31. decembra 2016. Potrošniki tako pakete z 10 računi različnih izdajateljev zbirajo že za nov krog žrebanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 14:52 06.oktober 2016.

    Vklopi razum in reči- NE goljufivim državnim birokratom ,ki se norčujejo iz državljanov !