Naivna umetnost vnovič v Trebnjem

Foto: Žurnal24 Na razstavi bodo na ogled dela Jožeta Horvata - Jakija, med njimi avtoportret (n
Mednarodni tabor. Letos bo ustvarjalo osem samorastnikov iz petih držav. Hkrati na ogled Jakijeva dela.
Oglej si celoten članek

Trebnje. Prihodnjo soboto bodo odprli 43. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov in razstavo Rojstvo meduze avtorja Jožeta Horvata - Jakija. “Vsako leto poskušamo na tabor povabiti nove umetnike. Gre za kombinacijo novih imen, ki se običajno ne vežejo z naivno umetnostjo, in starejših umetnikov,” je pojasnila Andrejka Nose iz Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.

Tudi letos bodo ustvarjali tako domači gostje kot gostje iz tujine. “Zanimivo bo primerjati poglede na ustvarjanje naivne umetnosti,” je izpostavila Nosetova in dodala, da bodo umetniki v galeriji ustvarjali do 25. junija.

Razstavo je pripravljala Maruša Stupica, ki je večinoma izbrala še nerazstavljena dela, po letu nastanka pa so jih umestili med leti 1965 in1980. “Obiskovalci bodo lahko na stalni razstavi videli tudi Jakijeva zgodnejša dela. Zdi se mi, da bo nastala zanimiva dvojnost: prva dela so natančnejša, poznejša pa so verjetno hitreje nastala; bolj se kažejo tudi podobnosti z različnimi nadrealističnimi tehnikami,” je povedala Nosetova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.