Slovenija
25 ogledov

Naivna umetnost vnovič v Trebnjem

Na razstavi bodo na ogled dela Jožeta Horvata - Jakija, med njimi avtoportret (n Žurnal24 main
Mednarodni tabor. Letos bo ustvarjalo osem samorastnikov iz petih držav. Hkrati na ogled Jakijeva dela.

Trebnje. Prihodnjo soboto bodo odprli 43. Mednarodni tabor likovnih samorastnikov in razstavo Rojstvo meduze avtorja Jožeta Horvata - Jakija. “Vsako leto poskušamo na tabor povabiti nove umetnike. Gre za kombinacijo novih imen, ki se običajno ne vežejo z naivno umetnostjo, in starejših umetnikov,” je pojasnila Andrejka Nose iz Galerije likovnih samorastnikov Trebnje.

Tudi letos bodo ustvarjali tako domači gostje kot gostje iz tujine. “Zanimivo bo primerjati poglede na ustvarjanje naivne umetnosti,” je izpostavila Nosetova in dodala, da bodo umetniki v galeriji ustvarjali do 25. junija.

Razstavo je pripravljala Maruša Stupica, ki je večinoma izbrala še nerazstavljena dela, po letu nastanka pa so jih umestili med leti 1965 in1980. “Obiskovalci bodo lahko na stalni razstavi videli tudi Jakijeva zgodnejša dela. Zdi se mi, da bo nastala zanimiva dvojnost: prva dela so natančnejša, poznejša pa so verjetno hitreje nastala; bolj se kažejo tudi podobnosti z različnimi nadrealističnimi tehnikami,” je povedala Nosetova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.