Najbolj vroči spopadi

Foto: Žurnal24grafika
Foto: Žurnal24grafika
Nasprotniki. V uredništvu smo izbrali najzanimivejše teh volitev. Kandidati. Prestopniki proti nekdanjim kolegom, sodelavci v koalicijah drug proti drugemu.
Oglej si celoten članek

Jutri opolnoči se bo iztekel rok za oddajo kandidatnih list za predčasne volitve, a večina strank je svoje adute že predstavila. Uradno bodo imena na listah znana do konca prihodnjega tedna, ko bodo izdani volilni imeniki. Najzanimivejše smo uvrstili v zgornjo tabelo.

Nekoč prijatelji, danes ...

Ob množici prehodov med strankami bo zanimiv spopad v Kranju (4. okraj), kjer nekdanji zaresovec Alojzij Potočnik tokrat kandidira za Jankovićevo Pozitivno Slovenijo (PS), Darja Radić pa ostaja zvesta Zaresu. Podobno se bosta v Ljubljani Mostah - Polju (7. okraj) spopadla Roman Jakič (PS) in Vito Rožej (Zares). Izdajalka, kot jo je včeraj označil njen nekdanji strankarski šef Zmago Jelinčič (SNS), Barbara Žgajner Tavš (PS) se bo v Trbovljah borila z Bogdanom Barovičem (SNS).

Prvaki osamljeni

Brez nasprotnikov z zvenečimi imeni bo več strankarskih prvakov. Ob Janezu Janši (SDS) se bo tako v Grosupljem za poslanski mandat potegovala le Zdenka Grozde (PS), direktorica Javnega holdinga Ljubljana. Borut Pahor (SD) bo kandidiral v Novi Gorici, Karl Erjavec (Desus) v Žalcu, Gregor Golobič (Zares) pa v Zagorju ob Savi. Zmago Jelinčič (SNS) bo kandidiral v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi, Darko Krajnc (SMS) pa v Lenartu in Pesnici.

Na Primorskem se bosta v Piranu spopadla Gašpar Gašpar Mišič (PS) in Patrick Vlačič (SD), v Kopru (4. okraj) pa Janez Šušteršič (Lista Virant) s Francom Jurijem (Zares).

V Ljubljani bo vroče

Najpestreje bo v ljubljanskih okrajih, kjer se bodo poleg omenjenih v tabeli spopadli Jožef Kunič (PS), Dragutin Mate (SDS) in Mojca Kucler Dolinar (NSi) (Vič - Rudnik, 6. okraj). Kunič zdaj kandidira za Zorana Jankovića, proti kateremu je kot županski kandidat LDS kandidiral leta 2006. V centru Ljubljane (7. okraj) se bo Janković spet pomeril s svojim dolgoletnim političnim nasprotnikom Miho Jazbinškom (SMS) in proti Pavlu Gantarju (Zares).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:17 9. November 2011.

    Janša:" Pravica naj bo enaka za vse; dobro naj se nagrajuje, slabo kaznuje"<br />Če bi to držalo, bi se krepko …

  • 08:12 9. November 2011.

    Zoki, Zoki - Zorangutan Opanković -PeS- max 6 %

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.