Slovenija
16 ogledov

Najbolj vroči spopadi

Volini boji Žurnal24grafika
Nasprotniki. V uredništvu smo izbrali najzanimivejše teh volitev. Kandidati. Prestopniki proti nekdanjim kolegom, sodelavci v koalicijah drug proti drugemu.

Jutri opolnoči se bo iztekel rok za oddajo kandidatnih list za predčasne volitve, a večina strank je svoje adute že predstavila. Uradno bodo imena na listah znana do konca prihodnjega tedna, ko bodo izdani volilni imeniki. Najzanimivejše smo uvrstili v zgornjo tabelo.

Nekoč prijatelji, danes ...

Ob množici prehodov med strankami bo zanimiv spopad v Kranju (4. okraj), kjer nekdanji zaresovec Alojzij Potočnik tokrat kandidira za Jankovićevo Pozitivno Slovenijo (PS), Darja Radić pa ostaja zvesta Zaresu. Podobno se bosta v Ljubljani Mostah - Polju (7. okraj) spopadla Roman Jakič (PS) in Vito Rožej (Zares). Izdajalka, kot jo je včeraj označil njen nekdanji strankarski šef Zmago Jelinčič (SNS), Barbara Žgajner Tavš (PS) se bo v Trbovljah borila z Bogdanom Barovičem (SNS).

Prvaki osamljeni

Brez nasprotnikov z zvenečimi imeni bo več strankarskih prvakov. Ob Janezu Janši (SDS) se bo tako v Grosupljem za poslanski mandat potegovala le Zdenka Grozde (PS), direktorica Javnega holdinga Ljubljana. Borut Pahor (SD) bo kandidiral v Novi Gorici, Karl Erjavec (Desus) v Žalcu, Gregor Golobič (Zares) pa v Zagorju ob Savi. Zmago Jelinčič (SNS) bo kandidiral v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi, Darko Krajnc (SMS) pa v Lenartu in Pesnici.

Na Primorskem se bosta v Piranu spopadla Gašpar Gašpar Mišič (PS) in Patrick Vlačič (SD), v Kopru (4. okraj) pa Janez Šušteršič (Lista Virant) s Francom Jurijem (Zares).

V Ljubljani bo vroče

Najpestreje bo v ljubljanskih okrajih, kjer se bodo poleg omenjenih v tabeli spopadli Jožef Kunič (PS), Dragutin Mate (SDS) in Mojca Kucler Dolinar (NSi) (Vič - Rudnik, 6. okraj). Kunič zdaj kandidira za Zorana Jankovića, proti kateremu je kot županski kandidat LDS kandidiral leta 2006. V centru Ljubljane (7. okraj) se bo Janković spet pomeril s svojim dolgoletnim političnim nasprotnikom Miho Jazbinškom (SMS) in proti Pavlu Gantarju (Zares).

Komentarjev 2
  • Dixon 10:17 09.november 2011.

    Janša:" Pravica naj bo enaka za vse; dobro naj se nagrajuje, slabo kaznuje"Če bi to držalo, bi se krepko zmanjšalo število kandidatov... s tabo vred!

  • Nogo Bozo 08:12 09.november 2011.

    Zoki, Zoki - Zorangutan Opanković -PeS- max 6 %