Najmanj se bo gradilo v Zasavju

Foto: Žurnal24 (Foto: IFP)
Največ stanovanj, kar 68 odstotkov, se bo letos gradilo v osrednjeslovenski regiji, kar 185. Najmanj v Zasavju, le tri.
Oglej si celoten članek

V četrtem četrtletju 2010 je bilo v Sloveniji izdanih 1.006 dovoljenj za gradnjo stavb, so sporočili iz Statističnega urada RS (Surs).

Vse načrtovane stavbe naj bi obsegale nekaj več kot 501 tisoč m²,kar je le za odstotek manj kot v četrtem četrtletju 2009. Drugače je bila površina načrtovanih stanovanjskih stavb leta 2010 za 9 odstotkov manjša kot prejšnje leto, medtem ko je bila površina načrtovanih nestanovanjskih stavb za 7 odstotkov večja kot prejšnje leto.

75 odstotkov površin za stanovanja
75 odstotkov stanovanjskih površin je bilo po podatkih Sursa načrtovanih v enostanovanjskih stavbah. V načrtovanih nestanovanjskih stavbah pa bo večji del površin namenjen upravnim in pisarniškim stavbam in industrijskim stavbam in skladiščem.

Z izdajo gradbenih dovoljenj v četrtem četrtletju 2010 je bila predvidena gradnja 989 stanovanj, ki je, kot so zapisali na strani Sursa, 20 odstotkov manj kot v četrtem četrtletju 2009.

98 odstotkov načrtovanih novih stanovanj bo zgrajenih v stanovanjskih stavbah; 96 odstotkov vseh načrtovanih novih stanovanj bo pridobljenih z novogradnjo. 67 odstotkov načrtovanih stanovanj bo zgrajenih v enostanovanjskih stavbah; ta stanovanja bodo merila povprečno 170 m². Stanovanja v večstanovanjskih stavbah pa bodo merila povprečno 70 m².

Največ novih stanovanj v osrednjeslovenski regiji
Kar 68 odstotkov vseh načrtovanih stanovanj, se bo, kot objavlja Surs, gradilo v štirih statističnih regijah od dvanajstih, in sicer v osrednjeslovenski (185 stanovanj ali 19 odstotkov vseh), v obalno-kraški (181 stanovanj ali 18 odstotkov vseh), v podravski (154 stanovanj ali 16 odstotkov vseh) in v savinjski regiji (152 stanovanj ali 15 odstotkov vseh). Najmanj stanovanj je načrtovanih v zasavski regiji (le 3).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.