Najmanj testov doslej, odkrita nova okužba

Foto: Epa koronavirus covid-19 test
Včeraj je bila ob opravljenih 256 testih odkrita ena pozitivna oseba. Novo okužbo z virusom sars-cov-2 so potrdili pri tujem državljanu. Umrla ni nobena oseba s covidom 19.
Oglej si celoten članek

Včerajšnje število testov je najnižje doslej od začetka epidemije, doslej je bilo za konec tedna navadno opravljenih okoli 500 testov.

V bolnišnicah je še 16 obolelih za covidom-19, to je manj, kot jih je bilo 12. marca, to je na dan, ko smo razglasili epidemijo, od tega so trije na intenzivni negi.

Foto: Vlada RS Graf obolelih s koronavirusom

Po podatkih NIJZ je bilo včeraj le še deset aktivnih okužb, to je okužb, ki so bile potrjene v zadnjih 14 dneh, ti okuženi bi lahko še bili kužni. Glavni epidemiolog na NIJZ Mario Fafangel je na novinarski konferenci dejal, da je aktivnih okužb le še osem. V zadnjih sedmih dneh smo potrdili le tri okužbe.

Že dva tedna za vse okužene vemo, kje so se okužili

"Za čisto vsak prijavljen primer bolezni se naredi epidemiološko poizvedovanje, torej kje se je gibala, kje se je morda okužila, nato vstopi iskanje kontaktov, to delamo za vsak primer, popiše in najde se kontakte dva dni pred začetkom simptomov do takrat, ko je potrjena okužba, te kontakte najdemo in če je to relevantno, se svetuje karantena. Primeri, ki se pojavljajo, so vsi znanega izvora. Že več kot dva tedna nimamo primera, ko ne bi poznali izvora," je povedal Fafangel. 

Foto: Vlada RS Graf obolelih s koronavirusom

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:38 25. Maj 2020.

    Ja in skoraj nično število okužb bo trajalo tja do konca poletne sezone,ko se bo morje ohladilo pa spet udari …

  • 12:45 25. Maj 2020.

    Verjetno pa vsi novo okuženih iz domov starejših občanov...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.