Najnevarneje na Dolenjki

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pozor! Mestni redarji bodo septembra poostrili nadzor ob šolah.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Ob Dolenjski cesti nasproti strelišča je najnevarnejša pot v šolo v Mestni občini Ljubljana (MOL), pravi Boris Makoter, predsednik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL. Tu sta se letos že zgodili prometni nesreči, v katerih sta bila dva otroka huje poškodovana.

Z radarji nad prekrškarje

Drugod tako velikih težav ni, zatrjuje Makoter in dodaja, da od leta 2009 v MOL med otroki, mlajšimi od 14 let, v prometnih nesrečah ni bilo smrtnih žrtev. Kljub temu so pripravili seznam lokacij, kjer bodo redarji in policisti z radarji poostrili nadzor nad prehitrimi vozniki in nepravilno parkiranimi vozili. “V okolici šol in vrtcev število prekrškov sicer upada, prav tako je manj prekoračitev hitrosti,” pravi vodja mestnega redarstva Andrej Orač.

V sklopu akcije Varna pot v šolo, ki bo trajala do naslednjega petka in v kateri bo med drugim sodelovalo 180 prostovoljcev, bodo na 25 lokacijah postavili še preventivne radarje, ki bodo merili hitrost vožnje in nanjo opozarjali ter ugotavljali število avtomobilov na najbolj izpostavljenih nevarnih mestih pred 
šolami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.