Slovenija
15 ogledov

Najnevarneje na Dolenjki

Šola Anže Petkovšek
Pozor! Mestni redarji bodo septembra poostrili nadzor ob šolah.

Ljubljana. Ob Dolenjski cesti nasproti strelišča je najnevarnejša pot v šolo v Mestni občini Ljubljana (MOL), pravi Boris Makoter, predsednik sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL. Tu sta se letos že zgodili prometni nesreči, v katerih sta bila dva otroka huje poškodovana.

Z radarji nad prekrškarje

Drugod tako velikih težav ni, zatrjuje Makoter in dodaja, da od leta 2009 v MOL med otroki, mlajšimi od 14 let, v prometnih nesrečah ni bilo smrtnih žrtev. Kljub temu so pripravili seznam lokacij, kjer bodo redarji in policisti z radarji poostrili nadzor nad prehitrimi vozniki in nepravilno parkiranimi vozili. “V okolici šol in vrtcev število prekrškov sicer upada, prav tako je manj prekoračitev hitrosti,” pravi vodja mestnega redarstva Andrej Orač.

V sklopu akcije Varna pot v šolo, ki bo trajala do naslednjega petka in v kateri bo med drugim sodelovalo 180 prostovoljcev, bodo na 25 lokacijah postavili še preventivne radarje, ki bodo merili hitrost vožnje in nanjo opozarjali ter ugotavljali število avtomobilov na najbolj izpostavljenih nevarnih mestih pred 
šolami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.