"Najnevarnejša stvar danes je Windows Update"

Foto: Žurnal24
David Chappell. Do boljših odločitev glede novih tehnologij.
Oglej si celoten članek

"Uporabniki danes govorijo o tej in oni nevarnosti, ki ogroža naše računalnike, tablice in mobilne telefone. A najnevarnejša in najbolj tvegana stvar danes je Windows Update (posodobitev). Perfekcija je namreč redko opcija, saj vedno obstaja tveganje," je prepričan računalničar David Chappell, lastnik podjetja Chappell & Associates s sedežem v San Franciscu, ki s predavanji po svetu pomaga uporabnikom sprejemati boljše odločitve glede novih tehnologij, njegove knjige pa so bile prevedene v več kot deset jezikov in se redno uporabljajo na številnih univerzah.

Chappell je v sredo gostoval tudi v Sloveniji na NT-konferenci: "Razkritja ne spreminjajo mnenj in vedenja uporabnikov – da NSA počne to, kar počne, smo vedeli že prej, nihče ni bil presenečen. Pa se je po Edwardu Snowdnu kaj spremenilo? Ne. Sta lahko javna platforma in aplikacija v oblaku varni? Ali ščitita mojo zasebnost? Če vlade hočejo podatke o nas, jih že imajo. Naučiti se moramo predvsem zaupati našemu javnemu ponudniku računalniškega oblaka." 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.