Slovenija
16 ogledov

"Najnevarnejša stvar danes je Windows Update"

David Chappell Izak Košir
David Chappell. Do boljših odločitev glede novih tehnologij.

"Uporabniki danes govorijo o tej in oni nevarnosti, ki ogroža naše računalnike, tablice in mobilne telefone. A najnevarnejša in najbolj tvegana stvar danes je Windows Update (posodobitev). Perfekcija je namreč redko opcija, saj vedno obstaja tveganje," je prepričan računalničar David Chappell, lastnik podjetja Chappell & Associates s sedežem v San Franciscu, ki s predavanji po svetu pomaga uporabnikom sprejemati boljše odločitve glede novih tehnologij, njegove knjige pa so bile prevedene v več kot deset jezikov in se redno uporabljajo na številnih univerzah.

Chappell je v sredo gostoval tudi v Sloveniji na NT-konferenci: "Razkritja ne spreminjajo mnenj in vedenja uporabnikov – da NSA počne to, kar počne, smo vedeli že prej, nihče ni bil presenečen. Pa se je po Edwardu Snowdnu kaj spremenilo? Ne. Sta lahko javna platforma in aplikacija v oblaku varni? Ali ščitita mojo zasebnost? Če vlade hočejo podatke o nas, jih že imajo. Naučiti se moramo predvsem zaupati našemu javnemu ponudniku računalniškega oblaka." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.