Najnovejša napoved glede snega: Ne bo tako, kot smo napovedali

Foto: Profimedia sneg Ljubljana Slovenija Foto: Profimedia Sneg
"Od vzhoda nas je počasi dosegel hladnejši zrak. Meja sneženja se je v precejšnjem delu nižin v vzhodni polovici Slovenije že spustila do nižin. Še vedno dežuje ali pada dež s snegom v osrednji Sloveniji in po nižinah Gorenjske, kjer je tudi padavin manj," so vremenoslovci agencije za okolje objavili na Facebooku.
Oglej si celoten članek

"Kaže, da bodo rahle do zmerne padavine vztrajale do sredine noči na nedeljo, potem pa bodo hitro ponehale. Po nižinah bo marsikje snežilo, a zaradi toplih tal in temperature zraka malo nad lediščem jutri zjutraj debelejše snežne odeje ni za pričakovati, ponekod sploh ne bo pobelilo. Tudi ponoči bo več padavin v vzhodni polovici Slovenije, kjer lahko pade nekaj centimetrov snega, več seveda v nekoliko višjih legah, a tudi tam verjetno ne več kot 10 cm," so zapisali. Njihova zadnja napoved je bila sicer, da bo tudi v nižinah med pet in deset centimetrov snega. 

Foto: Arso "V notranjosti v Bohinjski, Ljubljanski in Krški kotlini ter v Beli krajini še ostajajo žepi toplejšega zraka," so zapisali ob tej sliki, ki so jo objavili. Kot lahko vidite, je v Ljubljanski kotlini približno štiri stopinje. 

"Tudi jutri bo prevladovalo oblačno vreme, čez dan nas bo v višinah preplavila še hladnejša zračna masa. Predvsem nad Jadranskim morjem bodo nastajale plohe, ki bodo predvsem popoldne možne tudi v notranjosti Slovenije. Z izjemo Primorske bo šlo večinoma za sneg, a padavin verjetno ne bo prav veliko," napovedujejo. 

V ponedeljek in torek bo delno jasno in hladno vreme. Najbolj mraz bo v torek zjutraj, v precejšnjem delu Slovenije kaže na minust štirinajst stopinj. 

Foto: Arso

Tam kjer bo padlo nekaj več snega, se bo ta obdržal, še napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:37 11. December 2022.

    bolš bi bilo, da bi baba Vanga napovedovala vreme, kot pa tile vremenoslovci

  • 01:56 11. December 2022.

    Ti vremenoslovci še zase ne vejo kaj šele da vreme napovejo pravilno.

  • 22:08 10. December 2022.

    vse kaže, da vremenoslovci "mečejo karte" vsako jutro.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.