Slovenija
69488 ogledov

Zadnja Arsova napoved: Toliko snega bo zapadlo po nižinah

Sneg Profimedia
Naslednji dnevi bodo v znamenju snežnih padavin in ohladitve, a že v prihodnjem tednu bo zasijalo tudi sonce.

Po današnji otoplitvi se bo v soboto pričelo hladiti, v nedeljo in ponedeljek pa nas bo preplavila še hladnejša zračna masa, ki bo jutra ohladila do kar nekaj stopinj pod ničlo, v nekaterih delih severozahodne Slovenije tudi do -17 stopinj Celzija. Od sobote popoldne ali zvečer do nedelje zjutraj bo tudi marsikje po nižinah snežilo, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje.

Današnji dan bo večinoma v znamenju dežja, le ponekod v Julijskih Alpah bo snežilo do dolin. Padavine bodo kar obilne, zlasti popoldne ob prehodu manjše vremenske motnje lahko tudi zagrmi. Največ dežja bo padlo v zahodni in južni Sloveniji. Zvečer bo dež oslabel in marsikje ponehal.

V soboto se bo nad Sredozemljem poglobilo novo ciklonsko območje, ki se bo pomikalo južno od naših krajev. Prešli bomo pod vpliv severovzhodnega zračnega toka, na Primorskem bo zapihala burja. Ohladilo se bo. Zjutraj bo še suho, čez dan pa bodo padavine znova zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo začela spuščati. ''Zaenkrat je še negotovo, kdaj bo dež prešel v sneg tudi po večini nižin. To se lahko zgodi že pozno popoldne, zvečer ali šele v noči na nedeljo. V nedeljo čez dan bodo padavine hitro oslabele in ponehale,'' so na svoji Facebook strani zapisali v Arsu.

Tudi v nižinah do 10 centimetrov snega

Po bolj verjetnem scenariju bi lahko večji del nižin prejel od 5 do 10 centimetrov južnega snega, v višjih legah pa bi lahko padlo od 20 do 30 centimetrov snega. Ob morebitnem pomiku ciklona bliže našim krajem bo lahko snega še precej več. 

V nedeljo in ponedeljek bo nad naše kraje dotekala še hladnejša zračna masa. Ob razjasnitvi bo po nižinah zlasti hladno v ponedeljek in torek, ko se temperatura zraka čez dan ne bo dvignila kaj dosti nad 0 stopinj Celzija. Najhladneje bo v torek zjutraj, ko bodo temperature od -10 do -5, v alpskih dolinah in v mraziščih na Notranjskem tudi okoli -15 stopinj Celzija.

''Dobra novica je, da bo po daljšem obdobju oblačnega vremena v začetku tedna ob suhi zračni masi prevladovalo sončno vreme,'' so še zapisali v Arsu.

Vremenske razmere v minulih dneh so vplivale tudi na rastline. Več o nenavadnem vremenskem pojavu in vremenu v prihodnjem tednu lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Sneg Vreme Slovenija Sneg s sobote na nedeljo. Kaj pa prihodnji teden? zmrzal Vreme Slovenija Nad Slovenijo prihaja polarni mraz: V teh krajih bo šlo pod -15 stopinj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.