Najprej zakon v roke, potem v akcijo!

Sodni torek v dveh državah in dva obtoženca: eden od doma v zapor, drugi iz zapora domov.
Oglej si celoten članek

Foto: Boštjan Tacol Anja Zupanc Kako je videti, ko sodišče v dveh sosednjih državah v istem dnevu izreče enako kazen dvema različnima domnevnima kriminalcema, pri čemer je eden od njiju povrhu več let vodil eno od teh dveh držav? Tako, da enega minuto po obsodbi odpeljejo s policijskim spremstvom naravnost v zapor in nikamor drugam. V drugi državi pa gre domnevni kriminalec iz zapora na sodišče in potem naravnost domov. Pa poudarjam, obema je naložena enaka zaporna kazen.

Napake

No, mogoče si bo pa bivši predsednik hrvaške vlade Sanader zdaj, potihem ali pa naglas, zaželel, da bi mu naslednjič sodili v Sloveniji. Šalo na stran, pa vendarle: kakšno sporočilo pošiljamo v svet? Bo zdaj vsak potencialni kriminalec najprej preštudiral vso sodno prakso, preden bo določil destinacijo svojega kriminalnega pohoda? Bodo kriminalne združbe zdaj načrtno izbirale države za svoje kriminalne poti tako, da tam zbrani dokazi ne bi mogli nikakor veljati na slovenskem sodišču, če jih zalotijo? Pa kje mi živimo, je bilo včeraj slišati in prebrati marsikje, potem ko je sodišče opralo krivde večino tistih, ki so jih več let preiskovali zaradi domnevno najhujših oblik kriminala. Zdaj sploh niso pomembna imena ter to, kdo je bil oproščen in kdo ne ter predvsem zakaj. Lahko nas pa vse skupaj resno skrbi samo to, da se po toliko letih preiskav in izjemno odmevnih aretacij v soju medijskih žarometov ter potem še večletnem sojenju katerikoli kazenski postopek konča tako klavrno, kot se je ta včeraj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:59 21. November 2012.

    bo bo tožilska varijanta obveljala, ampak tukaj pa ni šlo tako gladko, enako se dogaja skoraj vedno ob teh velikih …

  • 22:59 21. November 2012.

    Ni fora kao nas bo gledal svet in podobno, fora je v tem da naši tožici niso dorasli takšnim združbam, …

  • 14:24 21. November 2012.

    Kaj ko bi zakon mal popravili. Če neka stvar ne deluje , jo je treba popraviti al jo pa vržeš …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.