Največ zanimanja za družboslovje

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Bodoči dijaki in študentje bodo lahko še danes spoznavali želene srednje šole in fakultete. Slednje namreč zanje tudi danes pripravljajo informativne dneve.
Oglej si celoten članek

Večina bodočih dijakov in študentov je srednje šole in fakultete, ki jih zanimajo, obiskala že v petek, nekateri izmed njih pa bodo to storili še danes.

Večina jih bo tako v dveh dneh obiskala več različnih srednjih šol oziroma fakultet. Veliko jih je o svojem nadaljnjem šolanju že odločenih, nekateri pa bodo morda svoje želje spremenili ravno na informativnem dnevu. Po pojasnilih predstavnikov Študentske organizacije Univerze (ŠOU) V Ljubljani, je sicer največ zanimanja za fakultete družboslovnih in humanističnih smeri.

V Ljubljani bodo osnovnošolcem in dijakom tudi danes v pomoč informatorji ŠOU v Ljubljani, ki bodo stali na bolj izpostavljenih mestih in na visokošolskih zavodih. Pri spoznavanju javnega prometa jim bodo pomagali tudi predstavniki Ljubljanskega potniškega prometa, ki bodo na dveh informativnih točkah delili informativne materiale. V dodatno pomoč jim bodo napisi na prikazovalnikih v avtobusih, na katerih bodo opozorila za izstop za posamezne izobraževalne ustanove.

V prvih letnikih srednjih šol je sicer za bodoče dijake na voljo 23.160 mest, v prvih letnikih fakultet pa za bodoče študente 20.871 mest.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:57 15. Februar 2014.

    Tako so jih starši v SSDSS vzgajali

  • 10:45 15. Februar 2014.

    Spet za tiste fakultete, ki dajejo največ brezposelnih. Povrh vsega je menda še Ministrstvo za kulturo povečalo število vpisnih mest. …

  • zic
    10:04 15. Februar 2014.

    pfff, družboslovje!!?? spet bluzenje, pol teh fakultet bi lahko ukinili....rabimo gospodarstvenike, kaj telim ni jasno!!?? mladina, delat bo treba, ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.