Slovenija
4 ogledov

Največ zanimanja za družboslovje

studij Anže Petkovšek
Bodoči dijaki in študentje bodo lahko še danes spoznavali želene srednje šole in fakultete. Slednje namreč zanje tudi danes pripravljajo informativne dneve.

Večina bodočih dijakov in študentov je srednje šole in fakultete, ki jih zanimajo, obiskala že v petek, nekateri izmed njih pa bodo to storili še danes.

Večina jih bo tako v dveh dneh obiskala več različnih srednjih šol oziroma fakultet. Veliko jih je o svojem nadaljnjem šolanju že odločenih, nekateri pa bodo morda svoje želje spremenili ravno na informativnem dnevu. Po pojasnilih predstavnikov Študentske organizacije Univerze (ŠOU) V Ljubljani, je sicer največ zanimanja za fakultete družboslovnih in humanističnih smeri.

V Ljubljani bodo osnovnošolcem in dijakom tudi danes v pomoč informatorji ŠOU v Ljubljani, ki bodo stali na bolj izpostavljenih mestih in na visokošolskih zavodih. Pri spoznavanju javnega prometa jim bodo pomagali tudi predstavniki Ljubljanskega potniškega prometa, ki bodo na dveh informativnih točkah delili informativne materiale. V dodatno pomoč jim bodo napisi na prikazovalnikih v avtobusih, na katerih bodo opozorila za izstop za posamezne izobraževalne ustanove.

V prvih letnikih srednjih šol je sicer za bodoče dijake na voljo 23.160 mest, v prvih letnikih fakultet pa za bodoče študente 20.871 mest.

Komentarjev 4
  • dragec 15:57 15.februar 2014.

    Tako so jih starši v SSDSS vzgajali

  • Kranjica 10:45 15.februar 2014.

    Spet za tiste fakultete, ki dajejo največ brezposelnih. Povrh vsega je menda še Ministrstvo za kulturo povečalo število vpisnih mest. Saj ne vedo, kaj delajo!

  • zic 10:04 15.februar 2014.

    pfff, družboslovje!!?? spet bluzenje, pol teh fakultet bi lahko ukinili....rabimo gospodarstvenike, kaj telim ni jasno!!?? mladina, delat bo treba, ne čičat pa bluzit!?